kisah zaman silam.

haii. tengah buat ape? kite tengah penat je nii. tak buat ape ape pon. baru balik. hari nih pegi buat medical checkup untuk daftar nanti. haii macam tak percaye dah nak sambong study balikk. dah setahun kot stop. so, mohon agar otak dan minda tak berkarat. bahaye weiii

aku dah habes diploma hujung tahun 2012 lagii. tapi tak continue terus. saje ngade. nak keje dulu konon. so, habis je study, cari keje. pegi interview sekali, alhamdulillah dapat. so, bekerja lah aku nih sebagai officer dekat (i)cimb bank sebagai officer dengan gaji rm1500 (je?).

keje bukan susah pon. keje semak document customer yang nak buat loan dengan cimb je pon. kenkonon je bile orang tanye "keje mane sekarang?" , jawab dengan bangge "cimb bank." hahah nampak tak kat situ. jawab bangge macam dah jadi staff permanent. hahah padahal contract staff pon.

adelah dalam 7 bulan keje, lagi sebulan nak habes contract, and, company dah pon panggil untok renew contract untuk lagi setahun, diri nih buat hal. yang tak dapat dielakkan. sakit pulakkk. pegi check rupenye appendicitis. sampai dah pecah. hebat tak.hebatnyee. so, terus call cimb. nak resign. ecece macam pangkat kemain besar nak resign main call. hahaha surat surat ape langsung takde. check check name dah terminated. okaylah tuu. sampai kad cimb pon tak pulang. lol

pastu seminggu jugak admitted. 5 hari pose, tak makan langsung. minum air pon sesudu sehari. lepas operated pon kene pose lagi pulak tuuu. sadissss. sampai bile dah boleh makan, tekak tak boleh terime makanan. rase mase tuh, okayy je tak makan. tak rase lapar, tak rase nak makan. 

lepas operated, sampailah terkentut, baru die lepas balik. mase tuhh punye sakit Allah je tahu. perut nih baru lepas jahit 11 jarum, tapi mulot asyik dok batok. rase macam nak terbukak balik jahitan. effect bius mase bedah katenye. bius mati kan. doktor siap cakap, dalam perut aku dah macam hancur. sebabnye apeendix tuh dah pecah lame. naseb aku mude lagi je. kalau orang tua, dah lame out. nauzubillah.

rase macam tak sangke aku dah boleh lelompat sekarang. kalau dulu, nak pusing kiri kanan pon tak boleh. kematu bontot. asyik lah baring terlentang. nak bangun pegi toilet nak kene orang tarik. bile dah diri okay dah. nak bangun tuh seksa. sebab perot still tak kuat. tapi alhamdulillah. semue tuh dah lepas. 28/08/2013. sampai bebile takkan lupe. operate pertame dalam hidup.

and semenjak dari tuh aku dudok rumah. makan, tido, ngadap lappy, tolong mak sesikit. selalu aku masak malam laa. sampailah sekarang. rase macam sekejap sangat dok rumah. adahal nak dekat 4 bulan dahhh. minggu depan dah nak register. makk oiii. nebes. mintak mintak dapat kawan yang sekepale. aminn.

eh, TERbanyak pulak. haha bai.




*flip hair*,

suke ? jomjom kite bace lagi .. ^^

0 kumen-rumen: