perihal hal hal hal.

ohh haiii. dah tengah malam lah baru nak menaip haaaa. kemain busy harini.
rase macam pm pon ade. eh, cakap pasal pm tetibe teringat drama korea yang aku tengah gila sekarang. Prime Minister and I. haii la. lambatnye nak hari selase. haha

okayy, pasal MARA semalam, aku dah call tadi. tapi busy pulak line. call 4 5 kali pon sill same. busy. aku call waktu tuh dalam pukul 10. entahlah nak cakap. then, bile aku dah putus ase, kawan aku call. semalam aku call die nak tanye pasal MARA tuhlaa. die boleh tertinggal phone die kat office. sabor jelah zulaikha oii. haha. die cerite yang ade kakak dekat rumah die tuh, pinjam MARA jugak. pon  pointer dekan jugakk, buat pengurangan kene bayar 10%. so, kakak tuh call MARA tanye semue bagai, katenye, sekarang die dah tukar kadar pengurangan tuuu. dah tak ikot dah yang aku post semalam tuuu. pulakkk.

tapiiiiiiiiiiiiii, yang baru nih just valid untuk peminjam yang pinjaman die start tahun 2011. aku pon dengan sepantas kilat bangun pegi check aku punye offer letter MARA dulu. belek belek, aku punye loan start 01/01/2011. jeng jeng jeng. rase macam nak hempas lappy mase tuu. tapi tak sampai hati sebab aku sayang lappy nih. gift dari abah even murah. compaq jekk.

so, mule balikkk. aku pon kelip kelip mate macam tak boleh nak terime keadaan. ya Allah. lewat sehari je. Allah je yang tau perasaan aku waktu tuuu. aku teus bagitau mak. mak pulak mase tuu tengah sibok bersiap, layan ala kadar je. aku nih dahlah sedih. lagi sedih jadinye. lepas tuhh, aku start nak bersiap sebab kitorang kene pegi temerloh pasal hal u. bile aku bersiap, mak datang tanye balik pasal mende tuhh. mase ok cerite balik kat mak tuu, haa berderu air mate. tengah pakai tudung nih, air mate tak berentii. 

siap ade hingus lagi. punye sebak waktu tuu.  sebabnye bukan ape aku gegiler study ang buat elok elok untok bagi loan jadi biasiswa biar mak and abah bangga. tambah lagi, kenkawan aku semue dapat mara awal lagi. kire bulan bulan akhir 2010 laa. kitorang mintak sesame, then aku punye kene reject. sebabnye name abah sebagai penjaga blaklist. aku memang dah agak. sebabnye abah penah jadi penjamin untuk sorang KAKAK NIH YANG AKU SENDIRI TAK PENAH TENGOK MUKE TEHN TAK RETI NAK BAYAR BALIK LOAN MARA. tak paham betoll. dah pinjam, bayarlaaa. dah lah gune name orang lain sebagai penjamin. dah aku sangkutt. manelah aku nih tak sebaknye weiii.  

tapi waktu aku punye permohonan mule mule kene reject aku takdelah marah mane. just kesian dekat abah laa. lambat dapat loan means perblanjaan aku abah lah kene support dulu. abah dengan mak nih call lah kakak bongok tuh mintak tolong bayar untok clearkan name abah. SIAP KENE PENJAMIN PULAK MERAYU MINTAK SI PEMINJAM YANG BONGOK TAK RETI NAK BAYAR BALIK LOAN TUH, BAYAR. BODOHNYEEEE! haih naik balik darah aku memalam nihh. 

nasib baik nak bayar. sebab tulah aku lambat sikit dapat loan sebab nak kene tunggu name abah clear dulu. bodohkan wanita tu? (dah geli nak panggil kakak). kesimpulannye, janganlah baik hati sangat tolong jadi penjamin orang lain yang kite taktau perangainye macam mane. ayahnye waktu tu kemain mintak abah jadi penjamin sebab abah government staff. anak macam bodoh. orang dah tolong tak reti nak hargaii. tolonglah jangan lembut hati nak tolong orang kayy? nih peringatan untuk diri sendiri jugak. kang, anak orang lain kemain senang kidup, anak kite tunggang langgang.

tetibe pulak emo. haha. dah sejukkan mate dengan gambo aku. (pfttt)


photo of the day. #ootd

yang tetibe rase panas. *kuatkan volume kipas*,

suke ? jomjom kite bace lagi .. ^^

0 kumen-rumen: